Շոկոլադե տորթ
Անհրաժեշտ մթերքներ
.8 ձու
.1,5 բաժակ շաքարավազ
.3 ճ/գ բուսական յուղ
.7 ճ/գ կաթ
.3 ճ/գ թթվասեր
.1 թ/գ սոդա
.1ճ/գ սոդա
.1ճ/գ քացախ
.1,5 բաժակ ալյուր
.1 տուփ կակաո
Պատրաստման եղանակը`
4 ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի,բուսական յուղի,կաթի,թթվասերի,սոդայի,քացախի հետ ավելացնել ալյուրը և կակաոն ,թողնել հանգստանա:8 ձվի սպիտակուցը հարել մինչև դառնա բեզե,ապա դանդաղ և նույն ուղղւթյամբ խառնելով ավելացնել խմորին:Թխել 1 շերտով,200 աստիճանում:Թխված բիսկվիթը մեջտեղից կիսել,2 շերտ դարձնել:Շերտերն իրար միացնել շականակագույն կրեմով,վերին շերտին գլազուր քսել և վրան ձևավորել սպիտակ կրեմով:
Կրեմ
1,5 բաժակ շաքարավազին խառնել 1,5 բաժակ կաթ,3-4 ձ/գ ալյուր,դնել մարմանդ կրակին,հենց որ սկսի եռալ խառնելով քիչ-քիչ ավելացնել 4 ձվի դեղնուց:Կրակից վերցնել ,թողնել հովանա:Ստացված կրեմը բաժանել 2 մասի:Մի մասի վրա ավելացնել կակաո,իսկ մյուս մասը թողնել սպիտակ /ձևավորման համար/ :Առանձին հարել 200գ. կարագը ,ավելացնել սառեցված կրեմային զանգվածին:
Գլազուր
100գ. շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել և ավելացնել 100գ. կարագ,լավ խառնել, թողնել հովանա: